2014. okt 31.

MÉG GYORSABB A GYÓGYULÁS: 1,6 MILLIÓS TÁMOGATÁS A BÓKAY GYERMEKKLINIKÁNAK

írta: rckostar
MÉG GYORSABB A GYÓGYULÁS: 1,6 MILLIÓS TÁMOGATÁS A BÓKAY GYERMEKKLINIKÁNAK

1 595 000 forintot jelképező csekket adott át a Bókay Gyermekklinikának az Amway Hungária: a jelentős összeg két hete, a SPAR Budapest Maraton jótékonysági futásán gyűlt össze. Az Amway a beteg kisgyermekek támogatására buzdította munkatársait és üzleti vállalkozóit, akik a népszerű versenyen együtt futottak vagy szurkoltak a jó ügyért. A jótékonysági akciónak hála, a Bókay Gyermekklinikán speciális betegőrző monitor segíti majd a kicsik gyógyulását.  

Az Amway célja volt a maratonon való részvétellel, hogy futással, szurkolással 1 millió forintot gyűjtsön egy új, életmentő műszer vásárlására a Bókay Gyermekklinika számára. Várakozáson felüli eredménnyel zárult a jótékonysági akció: az Amway futói, nagykövetei és többszáz lelkes támogató felajánlásából összesen közel 1,6 millió forint gyűlt össze a klinika kis betegeinek gyógyítására. A jelképes óriáscsekket Törőcsik Dalma, az Amway Hungária vállalati kapcsolatokért felelős vezetője adta át Dr. Szabó Attila, a klinika igazgatója és Dr. Tóth-Heyn Péter igazgatóhelyettes részére. „Célunk egy hemodinamikai monitor beszerzése az intenzív osztályra, mely a szokásos keringési és légzési paraméterek mellett pontosabb képet tud nyújtani a szív munkájáról és a vérkeringés állapotáról. A támogatásnak köszönhetően, ezzel az eszközzel még könnyebb lesz betegeink vizsgálata”- mondta el Dr. Tóth-Heyn Péter, a Bókay Gyermekklinika igazgatóhelyettese az átadás alkalmával.

A csekk jelképes átadása a Bókay Gyermekklinika részére.jpg

A vállalat nem először segített az idén 175 éves gyermekkórháznak: 2012 óta népszerű sportrendezvényeken, önkéntes munkával és termékekkel is folyamatosan támogatja a Bókay Gyermekklinika nélkülözhetetlen gyógyító munkáját. Az Amway Hungária az utóbbi években közel 10 millió forintot adományozott az intézménynek. Így lehetőség nyílt többek között a teljes intenzív osztály felújítására, valamint infúziós pumpák és egy korszerű csecsemőágy beszerzésére. A gyermekek gyógyulását a támogatásnak köszönhetően egy életmentő MultiFiltrate készülék is segíti, ezzel az eszközzel a legmagasabb színvonalú akut vesepótló kezelések végezhetőek.

Szólj hozzá

Amway