2014. feb 05.

Rózsaszín matricákkal a megelőzésért

írta: rckostar
Rózsaszín matricákkal a megelőzésért

Rózsaszínbe borult a világ február 4-én. A nemzetközi rákellenes világnapon rózsaszínnel fejezhettük ki összefogásunkat az emlődaganat ellen: az Arena Plazában összesen 400 rózsaszín matricát viseltek az eladók és a próbababák is. A matricákkal a bevásárlóközpont - csatlakozva az országos kampányhoz - a mellrák elleni küzdelem fontosságára hívta fel a figyelmet.

Az Arena Plaza és üzletei is csatlakoztak az Országos Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központjának országos kampányához. Az átfogó kezdeményezés célja, hogy a nemzetközi rákellenes világnapon egészségesebb életmódra, rendszeres önvizsgálatra és a szűrővizsgálatokon való részvételre ösztönözze a nőket. A kampányhoz kapcsolódva az emlőszűrés fontosságára hívta fel a figyelmet az a 400 rózsaszín matrica, amit a bevásárlóközpont 36 üzletében viseltek a dolgozók és a boltok kirakatbabái is.

Kezedben a sorsod!.jpg

Az időben felfedezett betegség gyógyítható!

Minden tizenegyedik magyar nő mellében rosszindulatú elváltozás alakul ki. Ez hazánkban átlag 7400 új daganatot jelent évente, ebből 2000 eset halállal végződik. Pedig az időben felfedezett daganatos megbetegedések 80%-a gyógyítható! Nemcsak az önvizsgálat fontos, de a mammográfiás szűrővizsgálat is, erre a 45-65 év közötti nők kétévente személyes meghívót kapnak és térítésmentesen vehetik igénybe a szolgáltatást.

„Fontosnak tartottuk, hogy rendelkezésre álló eszközeinkkel csatlakozzunk az átfogó megelőzési kampányhoz, ami egy mindannyiunkat érintő ügyre, a rendszeres emlőszűrésre hívja fel a figyelmet. Reméljük, ezzel az akcióval is segíthetünk abban, hogy minél többen éljenek a lehetőséggel és vegyenek részt a szűréseken” – mondta el Voith Kinga, az Arena Plaza marketing menedzsere.

Szólj hozzá

rózsaszín mellrák Arena Plaza